Farkas Kata

Természetgyógyász, tréningvezető

0630-285-5424

info@katawellness.com

Jooble

Dundi&Dögös média portálon való megjelenés

Farkas Katával, a Kata Wellness Szalon vezetőjével és megálmodójával készítettem interjút a náluk megtalálható legnépszerűbb masszázsokról, kiváltképp a lávaköves masszázsról melynek története a régúlt időkbe kalauzol vissza bennünket.

Hogyan jött az ötlet?

Farkas Kata: A szándék a masszázs kezelések általi gyógyításból indult ki, mára pedig az érintéssel való különleges kommunikáció átadása, vagyis ezen technikák tanítatása felé vette az irányt. Terapeutáknak, szakembereknek, téma iránt érdeklődőknek, és családtagoknak, hiszen a családokban különösen fontos az érintéssel való kommunikálás.
Melyek a legnépszerűbb masszázs kezelések?

F.K.: Különleges masszázskezelések, és amiket kevés helyen találnak meg Kismama-, baba-, gyermek-, indiai fej-, metamorf,- lélek-, Lomi-Lomi-Nui, Kahi-Loa, bambusz, lávakagyló,- Tibeti hang-, féldrágaköves masszázs valamint a hangfürdő programja.

Mik a legújabb szolgáltatásaik?

F.K.: A bambusz masszázs és a Láva kagyló masszázs.

Önöknél van lávaköves masszázs, ami nagyon izgalmasan hangzik. Hogyan kell ezt elképzelni?

F.K.: A lávaköves masszázs 1993 – ban Mary Nelson- Hannigan jóvoltából meghódította a világot, aki masszázskezelés formájában újra értelmezte a kövekben, és a hőben rejlő gyógyító energiát. A kövekkel való gyógyítás hosszú múltra tekint vissza, használták gyógyításaik során az amerikai indiánok, a hawaii sámánok, sőt az ősmagyarok sámánjai is, akik felforrósított köveket, ásványokat tettek betegeik fájós testrészeire. A kezelés elemei között megtaláljuk az ayurvédius elemeket is, vagyis a csakra pontokon történő energia bevitelt.

A kezelést szertartásosság hatja át, a szobában sajátos, e hangulathoz illő meditációs zene szól, gyertyák, füstölők, félhomály, s jelen vannak azok az energiák melyek felügyelik és megadják e masszázs különleges hangulatát. Ezután veszi kezdetét egy utazás, egy utazás a kövek világába.

A köveket az elemek hozták létre a föld, a víz, a tűz, a levegő, az üledék képződés révén keletkeztek, finom a textúrájuk és a legmagasabb a rezgésszámuk. Mondhatjuk, hogy a kezelést az elemek harmóniája járja át.

A testkülönböző pontjaira 50 fokos vízfürdőben felmelegített bazalt kövek kerülnek ezek a gerinc mentén húzódó csakra pontok, a kéz, a láb, a lábujjak, de emellett számos más pontra is kerülhetnek kövek, ízületek, valamint a has alá, a testet teljesen körbe ölelik energiájukkal. A csakrák a meleg és kövek hatására megnyílnak, utat engedve az energiák szabad áramlásának, vagyis szabad az út a mély ellazulás felé. Az energia központok egy- egy szervvel, miriggyel állnak kapcsolatban. Egészséges ember esetében a csakrákban szabadon áramlik az energia. Azonban ha egy csakra blokkolt, akkor az életerő áramlása is akadozik. Így a test egyes részei nem jutnak elegendő energiához. A test speciális pontjaira helyezett kövek már a kezelés megkezdése előtt átadják a hőt, a mélyen fekvő szöveteknek, izomrostoknak, már ezzel is oldva a blokkolt energiát.

Használ valamilyen masszázs olajat ehhez a kezeléshez?

F.K.: A bőrt a vendég igényének megfelelő olajjal kenem be. A mandula, lágyít és hidratál, jojoba (E vitamint és ásványi anyagokat tartalmaz, minden bőrtípusra jó, selymessé teszi a bőrt, az indiánok sebgyógyító szere), a szezám kiegyensúlyozó hatással rendelkezik. Ezek hatását növelik az aromák: relaxáláshoz levendulát, narancsot, gerániumot (melyek bőrfiatalító hatással is rendelkeznek), energetizáláshoz rózsa, citromfű, izom fájdalmak enyhítésére pedig boróka, rozmaring esszenciát ajánlok. A vendég ösztönösen érzi melyik a legjobb a számára, az illatok irányítják a választását.

Az olajozás után a kezek energiáját a kövek energiája váltja fel. A kövek az energia pályák mentén finoman csúsznak a bőrön, hatására megnyílnak a pórusok így az esszenciák gyógyító hatása eljut a test mélyen fekvő szöveteihez, oldódnak a blokkolt energiák, oldódnak az izom görcsök, feszülések javul a vér ,és nyirokkeringés, nem utolsó sorban, kapcsolatba kerül a test a lélekkel. Meleg kövek hatása nyugtató a hideg köveké pedig serkenő.

Milyen hatása van?

F.K.: Javítja vér, és nyirokkeringést, segíti az izmok ellazítását, gyorsítja az anyagcserét, segíti a méregtelenítés folyamatát, erősíti a kötőszöveteket, Aki eljön, egy ilyen kezelésre tesz egy lépést önmaga felé. Kapcsolatba kerül a test a lélekkel és meghalljuk testünk üzenetét, átélheti honnan jöttek a kövek s meghallhatja a kövek üzenetét. Csak figyelni kell mélyen befelé. A vendég úgy érezheti egy másik világba lépett át, az ásványi világ által nyújtotta lazításba.

Oldja a streszt, a meleg hatására az izmok ellazulnak, és a lélek lecsendesedik, utazhat, visszatér és megpihen.

Kinek nem ajánlott ez a fajta kezelés?

F.K.: Szív és érrendszeri megbetegedések esetében, magas vérnyomás, tüdő, és légzés problémák, bél rendszeri megbetegedések esetén hormon kezelések során nem.

Hol lehet Önöket megtalálni?

F.K.: Szalonunk a Fazekas utca 22- es szám alatt lehet megtalálni, a 2. kerületben. Nevünk: Relax SPA

Manapság nagyon sok ilyesfajta szalon van a piacon. Miben jobbak Önök, mint a konkurencia?

F.K.: A masszázsok rendkívüli széles választékával várjuk a minket megtaláló vendégeket, folyamatosan bővülő exkluzív szolgáltatok, elegáns, környezet, könnyű megközelítés. A vendégeink egyénre szóló figyelemben részesülnek, hangulatukhoz illő teával, illatokkal fogadjuk a hozzánk érkezőket, és az illatok visszahozzák őket.

Lakatos Judit
Szerkesztő