Farkas Kata

Természetgyógyász, tréningvezető

0630-285-5424

info@katawellness.com

Jooble

indiai
Indiai fejmasszázs
Díja 19 000 Ft
Képzés ideje 1 nap
Következő időpontok
Időpont Helyszín
Jelenleg nincsenek események

Indiai fejmasszázs, mint új kacsolódási lehetőség a családokban. Az érintéssel való kommunikáció legszebb formáját adom át e képzésen, ami meghitt perceket adó kötödést hoz létre a család tagjai között.

Ez a képzés lehetőséget ad arra hogy betekintést nyerjen a hallgató egy Távol-Keleti kultúra az ayurvédikus gyógyítás rejtelmeibe . Az ayurvéda az élet tudománya. Egy átfogó gyógyító rendszer . Az ayurvéda és a masszázs terápia a egyidősek. A kezekkel való érintés gyógyító hatását hangsúlyozzák „kezeimben minden gyógyerő megnyilvánul, puszta érintésemmel minden beteget meggyógyítok.„

Az indiai anyák számára a masszázs fontos kommunikációs eszköz a gyermekeikhez való kötődés eszköze.
Ha a fejet tápláló olajokkal masszírozzuk a gyermek gondolkodása , tanulása és emlékezete élesebb lesz. Látása is valószínűleg egész életében jó marad . A fejbe masszírozott tápláló olajat beszívják a hajgyökerek, amelyek összeköttetésben állnak az aggyal. A kezelés egészségessé teszi a haj szerkezetét , stimulálja a vérkeringést a fejben, és ezzel serkenti a haj növekedését. A masszázs során test típusnak megfelelő olajat ír elő az ayurvédikus gyógyító rendszer.

Az indiai fejmasszázs célja a haj egészségének és egyben a szellemi frissesség megőrzése. Nem kifejezetten az energiapontokra koncentrál. Ennek ellenére a fejen elhelyezkedő korona- és homlokcsakra, a nyaknál lévő torokcsakra és néhány energiapont nagyobb hangsúlyt kap. A fejmasszázs elengedhetetlen része a fül megmasszírozása. Ezen testrészünkön ugyanis a teljes testtérkép megtalálható, emellett az egyik idegvégződésekkel és vérerekkel legjobban ellátott terület.

Az indiai fejmasszázst nemcsak a fejen végezzük, mint azt a neve sugallja, hanem az arcon, a vállon, a háton és a karokon is. Ezek mind olyan területek, ahol a rossz testtartás, felgyülemlett érzelmi stressz, vagy a számítógép előtt eltöltött hosszú órák miatt feszültség halmozódhat fel. A masszázs számos különböző mozdulata segít ellazítani a megfeszült, fájó izmokat, enyhíti az izommerevséget, serkenti a vérkeringést, gyorsítja a lerakódott méreganyagok kiválasztását, ilyen módon csillapítja a fejfájást és a szem megerőltetését, valamint növeli az ízületek mozgékonyságát. Hozzásegít továbbá a mélyebb légzéshez, ami fokozza a friss oxigénnel teli vér áramlását az agyba, s ez által letisztultabb gondolkodást, erőteljesebb koncentrációt és jobb emlékezőképességet tesz lehetővé.

Tematikája: Bevezetés az ayurvéda gyógyító rendszerébe. Az 5 őselem megnyilvánulása a testben . A három dósa szerepe az anyagcserében és a test alkatban . Masszázs hatása a különböző test alkatokra. A masszázs során használandó testtípusnak , hajtípusnak megfelelő olajok. Fejmasszázs előnyei . Alkalmazott masszázsfogások ismertetése. A masszázs előírásai. Ellenjavallatok. A masszázs menete.
Képzés ideje : 1 nap
Jelentkezés : Farkas Kata oktató 06 30 285-5424

Egyéni képzésre is van lehetőség melynek díja 28000 Ft

Igény esetén  vidéken is tartok képzést