Farkas Kata

Természetgyógyász, tréningvezető

0630-285-5424

info@katawellness.com

Jooble

nyirok
Nyirokmasszázs
Díja 19 000 Ft
Képzés ideje 1 nap
Következő időpontok
Időpont Helyszín
Jelenleg nincsenek események

Nyirokdrenázs: dr. Emil Vodder dán masszázsterapeuta és felesége fejlesztette ki az 1930-as években. Gyengéd, finom, ismétlődő mozdulatokra épülő masszázs. A nyirokmasszázs képzés elvégezésével gyakorlati és elméleti tudás birtokában szakszerűen végezhet a hallgató nyirokmasszázst.

A nyirokmasszázs olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozzuk a nyirok folyadék visszaáramlását. Nyirokmasszázs javítja a nyirokrendszer ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is. Rendszeresen érdemes nyirokmasszázst alkalmazni.

Nincs káros mellékhatása. Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. Egy erősen elsalakosodott testet nem lehet egy kezelés alatt megtisztítani. A nyirokrendszert a bőr és a kötőszövet masszírozásával aktiváljuk. Lehetőséget adunk a testnek a felhalmozott mérgek és salakanyagok gyorsabb kiválasztására. Elvezeti a nyirok folyadékot. Csökkenti a szöveti ödémákat. Mérséklődik a nyomás miatti fájdalom, feszülés. Élénkül a nyirokrendszer működése és a vérkeringés. Aktiválja az immunrendszert és a sejt- anyagcsere folyamatokat. Fokozódik a salakanyagok felvétele a véráramba. Hat a vénákra is. Általánosan közérzetjavító. Relaxál testi, idegi, agyi szinten. Felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Mérsékli a cellulitot.

A tanfolyam témakörei:

  • nyirokrendszer
  • nyirokpontok
  • fontosabb nyirokcsomók
  • lazító gyakorlatok
  • masszázs fogások
  • nyirokmasszázs javallatai
  • nyirokmasszázs ellenjavallatai
  • gyakorlati fogások

Egyéni képzésre is van lehetőség .

A képzés díja 28 000 Ft